Hoe maak je een goede start op FIFA 20?
Hoe maak je een goede start op FIFA 20?

Hoe maak je een goede start op FIFA 20?

De nieuwste editie van het grootste voetbalspel ter wereld is nu overal beschikbaar. FIFA 20 bevat onder andere nieuwe gameplay kenmerken zoals VOLTA voetbal, maar de spelers zijn waarschijnlijk nog meer bezorgd om het opbouwen van hun nieuwe Ultimate Team startploeg.

Waar zul je spelers kunnen vinden die competitief zijn maar geen arm en been kosten? We hebben de statistieken van dichterbij bekeken om jullie een paar aanwijzingen te kunnen geven.

Eerst onderzochten we hoe de zogenaamde gouden spelers verdeeld zijn onder de verschillende competities die FIFA 20 biedt. De chemie is het belangrijkste element in Ultimate Team, en de makkelijkste manier om hierin de hoogste rating te bereiken is door een ploeg te bouwen met spelers die uit eenzelfde competitie komen – het zou naïef zijn om te denken dat wanneer je één sterspeler uit de MLS toevoegt aan jouw team die uit Serie A-spelers bestaat, hij even goed zal presteren als Cristiano Ronaldo.

De Premier League staat op kop in dit klassement met 348 gouden spelers. Dat zijn er bijna dubbel zoveel als in de Ligue 1. Deze spelers zijn ook goed over het veld verdeeld, want op elke positie zijn er tenminste vijf spelers die een rating van 80-84 halen. Hoewel La Liga achterop de Engelse competitie loopt als het gaat om het totaal aantal gouden spelers, kan de Spaanse competitie wel opscheppen met het feit dat ze over de helft van de spelers met een 90+ rating beschikt (5/10).

Als we even wegdromen en veronderstellen dat we enorm veel geluk zouden hebben, is de best genoteerde ploeg van standaard spelers die we zouden kunnen opbouwen met een chemie van 100 een gemengde ploeg die gedomineerd wordt door spelers uit La Liga. Zes spelers zijn afkomstig van Real Madrid en Barcelona. Drie spelers van Liverpool en twee van PSG vullen de verdediging en de flanken op.

De 3-4-2-1 opstelling is gewoonlijk niet de populairste, maar met deze ploeg woon je waarschijnlijk weinig saaie matchen bij! Indien je geen fan bent van een team die zo afhankelijk is van de Spaanse ‘big two’, hebben we ook onderzoek gedaan naar de best genoteerde spelers op elke kernpositie, en dit voor de vijf grootste Europese competities. Je kan dus beginnen dromen van je eigen ‘World XI’.

Ondanks het feit dat Real Madrid momenteel niet op zijn best is, kan geen enkele club in het spel afkomen met een hoger genoteerde geldige opstelling van 11 spelers: de toptalenten van Los Blancos kunnen samenspelen in een 4-3-3 opstelling met een gemiddelde rating van 87.3. Barcelona verslaat Manchester City en pakt de tweede plek terwijl Juventus op plaats vier, PSG op plaats zes en Bayern op plaats zeven staan.

Binnen de Premier League zou Liverpool volgens de ratings van het spel op de tweede plek moeten eindigen op het einde van het seizoen. Tottenham haalt een gemiddelde rating van 85 met zijn beste elftal en zou de derde plaats moeten innemen dit seizoen.

X