World Cup Rugby Union winner, sportweddenschappen
World Cup Rugby Union winner, sportweddenschappen

Rugby Union World Cup Winnaar: Nieuw-Zeeland en Frankrijk zijn de favorieten

Odds op: 15/06/2023

Naarmate de Rugby Union Wereldbeker 2023 nadert, kijken rugbyliefhebbers over de hele wereld reikhalzend uit naar een van de belangrijkste sportevenementen ter wereld. Dit toernooi vindt plaats in Frankrijk van 8 september tot 28 oktober en belooft spannende wedstrijden en felle concurrentie. In dit artikel zullen we de kanshebbers voor de titel verkennen en de sterke punten en uitdagingen van elk team bespreken. Maak je klaar voor een opwindende Wereldbeker!

De All Blacks streven naar glorie

Nieuw-Zeeland’s All Blacks, met een rijke geschiedenis in de Rugby Wereldbeker, hebben zich opgeworpen als favorieten om het toernooi te winnen. Met drie overwinningen in het verleden (1987, 2011 en 2015) beschikken ze over een getalenteerd en ervaren team. Onder leiding van coach Ian Foster blijven de All Blacks het te kloppen team. Met een geduchte voorwaartsen en explosieve spelers zoals Beauden Barrett en Ardie Savea, zal Nieuw-Zeeland een geduchte tegenstander zijn op het grootste podium van het rugby.

De kans dat Nieuw-Zeeland wint staat aan 3.65.

Thuisvoordeel voor de Fransen

Les Bleus, het Franse nationale team, hebben zichzelf opgeworpen als serieuze kanshebbers voor de Rugby Wereldbeker 2023. Favorieten na hun overwinning in de Six Nations, beschikt Frankrijk over scrum-half Antoine Dupont, die algemeen wordt beschouwd als de beste speler ter wereld. Hoewel hun prestaties dit seizoen wisselend waren, waaronder een dominante overwinning op Engeland en nipte overwinningen op Italië en Schotland, blijven er twijfels bestaan over hun vermogen om de druk van het spelen op eigen bodem aan te kunnen. Als Frankrijk hun potentieel consistent kan benutten, maken ze kans om voor het eerst in de geschiedenis de Rugby Union World Cup te winnen.

De kans dat Frankrijk wint staat aan 3.65.

Wedden op Rugby Union doe je bij bwin

De Springboks verdedigen hun titel

De regerend kampioenen, de Springboks uit Zuid-Afrika, betreden het toernooi met de intentie om hun titel te verdedigen. Hun overwinning in de Rugby Wereldbeker 2019 toonde hun fysieke kracht en dominantie in de voorwaartsen, onder leiding van inspirerend kapitein Siya Kolisi. Met spelers als Cheslin Kolbe en Pieter-Steph Du Toit vormen de Springboks een grote bedreiging voor hun tegenstanders. Na een sterke prestatie in het Rugby Championship van vorig jaar en de herfstinternationals, zullen ze zeker betrokken zijn bij enkele heftige gevechten gedurende het toernooi.

De kans dat Zuid-Afrika wint staat aan 5.00.

Ierland gelooft in zijn kunnen

Ierland, momenteel het best gerangschikte team ter wereld, streeft ernaar om hun teleurstellende prestaties in eerdere Wereldbekers te overtreffen en een sterke indruk te maken in 2023. Onder leiding van coach Andy Farrell toonden ze hun vastberadenheid en tactische precisie tijdens de Six Nations, waar ze Frankrijk versloegen en het kampioenschap wonnen. Ondanks hun consistente sterke optredens, slaagde Ierland er tot nu toe niet in om verder te komen dan de kwartfinales op voorgaande Wereldbekers. Met een getalenteerde selectie en een vastberaden aanpak om te winnen, hoopt Ierland op het juiste moment te pieken en mee te dingen naar de ultieme prijs.

De kans dat Ierland wint staat aan 5.00.

Vorige winnaars

2019 – Zuid-Afrika

2015 – Nieuw-Zeeland

2011 – Nieuw-Zeeland

2007 – Zuid-Afrika

2003 – Engeland

1999 – Australië

Toon andere wedopties

X