Roland Garros - Dames, sportweddenschappen
Roland Garros - Dames, sportweddenschappen

Swiatek – Haddad Maia: de Poolse is torenhoog favoriet

Odds : 07/06/2023

In tegenstelling tot het herentoernooi was het damestoernooi op Roland Garros de afgelopen jaren het toneel van vele verrassingen, maar voor deze 122e editie lijken de kansen grotendeels in het voordeel van één speler in het bijzonder te gaan: Iga Swiatek.

De titelverdedigster en nummer één van de wereld, Iga Swiatek, wordt beschouwd als de favoriete om haar derde Grand Slam-titel te winnen. Ze zal echter sterke concurrentie moeten trotseren, met name van de nummer twee van de wereld, Aryna Sabalenka, die in januari Swiatek en Rybakina versloeg tijdens de Australian Open. Sabalenka versloeg Swiatek ook in de finale van het Masters 1000-toernooi in Madrid en bewees daarmee haar vooruitgang op gravel dit seizoen.

Iga Swiatek, de titelverdediger, neemt het donderdag op tegen de veertiende geplaatste Beatriz Haddad Maia in haar streven om de finale van Roland Garros te bereiken.

Swiatek is favoriet voor eindwinst

De kans dat Swiatek de finale van Roland Garros wint staat op 1.45.

Na een spectaculair seizoen in 2022 waarin ze acht titels won, heeft de nummer één van de wereld dit jaar een teleurstellend jaar gehad. Ze won wel de trofee op de WTA 500-evenementen in Stuttgart en Doha. Swiatek werd echter wel verslagen in de twee WTA 1000-finales die ze bereikte in Dubai en Madrid.

In Rome ging de Poolse vroeger dan verwacht naar huis nadat ze zich moest terugtrekken in de kwartfinales vanwege een dijbeenblessure. Tot nu toe heeft deze blessure haar progressie op Roland Garros nog niet belemmerd, maar als dit zou gebeuren zou haar favorietenrol natuurlijk een grote deuk krijgen.

Met haar 6-4, 6-2 overwinning op Coco Gauff in de kwartfinales, een herhaling van de finale van Roland Garros 2022, heeft de 22-jarige nu 12 opeenvolgende overwinningen behaald in Parijs. Kan ze er nog een 13e bij doen en zich plaatsen voor de finale?

Zet in op Swiatek, de odd dat ze wint staat aan 1.07.

Wedden op Roland Garros doe je bij bwin

Haddad Maia

De kans dat Sabalenka de finale van Roland Garros wint staat op 17.00.

Beatriz Haddad Maia staat pas op de 14e plaats op de wereldranglijst maar won in 2022 wel titels in Nottingham en Birmingham en eindigde als tweede op de Canadian Open. Hierna bereikte Haddad Maia in 2023 de halve finale in Abu Dhabi en haalde de kwartfinales in Adelaide, Doha, Stuttgart en Rome.

Alhoewel ze het niet altijd even gemakkelijk had, heeft de Braziliaanse voor de eerste keer in haar carrière vijf wedstrijden gewonnen op het hoofdtoernooi van een Grand Slam. Zeker tegen de 23e van de wereld Ekaterina Alexandrova was het nipt nadat ze moest terugvechten vanaf een matchpoint. Haddad Maia is de underdog en zich plaatsen voor de finale zou een stunt zijn.

Zet in op Haddad Maia, de odd dat ze wint staat aan 8.75.

H2H

Haddad Maia leidt met 1-0 in de onderlinge ontmoetingen. De Braziliaanse versloeg Swiatek met 6-3, 3-6, 7-5 in de achtste finales van Toronto vorig jaar.

Overzicht van de winnaars

2022: Iga Swiatek

2021: Barbora Krejčíková

2020: Iga Swiatek

2019: Ashleigh Barty

2018: Halep Simona

2017: Ostapenko Jelena

Toon andere wedopties

X