Winnaar Nations League 2023, voetbalweddenschappen
Winnaar Nations League 2023, voetbalweddenschappen

Winnaar Nations League: Nederland is favoriet in eigen land

Odds op: 08/06/2023

De UEFA Nations League 2022/23 is de derde editie van dit voetbalkampioenschap. Aan het toernooi nemen alle 55 lidstaten van de UEFA deel. In de Final Four schieten nog vier landen over: Nederland, Spanje, Italië en Kroatië.

Frankrijk is regerend kampioen van de Nations League na het verslaan van Spanje in de finale in oktober 2021. Doelpunten van Karim Benzema en Kylian Mbappé deden de ploeg van Didier Deschamps de wedstrijd winnen en Frankrijk is zo de eerste ploeg geworden die tegelijkertijd het WK won en Nations League-kampioen werd. De Fransen zijn er op deze editie echter niet bij in de Final Four en zullen hun titel dus niet kunnen verlengen.

Halve finales
Woensdag 14 juni: Nederland vs Kroatië (Stadion Feijenoord, Rotterdam)
Donderdag 15 juni: Spanje vs Italië (FC Twente Stadion, Enschede)

Wedden op de winnaar van de Nations League. De noteringen zijn in het voordeel van Nederland.

Hier is een blik op de vier teams die Portugal en Frankrijk hopen op te volgen bij het in de wacht slepen van de Nations League-trofee:

Nederland is de grote favoriet

Finalisten van de eerste editie in 2019, Nederland heeft Groep 4 gedomineerd door België met zes punten te overtreffen, vooral dankzij overwinningen in Brussel en Amsterdam. Louis van Gaal, voormalig coach van het team, is met pensioen gegaan en vervangen door Ronald Koeman, die van plan is om het thuisvoordeel te benutten om de halvefinalist van het Wereldkampioenschap Kroatië in de halve finales uit te schakelen.

De kans dat Nederland het toernooi wint staat aan 3.00.

Spanje is op zoek naar wraak

De Spanjaarden hebben de eerste plaats in de groep met Portugal gepakt na de laatste wedstrijd dankzij een late goal van Alvaro Morata. Onder leiding van Luis Enrique heeft het team uitstekend gepresteerd, met name tegen Tsjechië en Zwitserland. Sindsdien is Luis de la Fuente Luis Enrique opgevolgd als coach, en het team hoopt nog eens een prijs te pakken.

De kans dat Spanje het toernooi wint staat aan 3.25.

Italië, regerend EK-kampioen, wil schitteren

De regerende Europese kampioenen hebben op spectaculaire wijze groep drie gewonnen, waarbij ze zich hebben gekwalificeerd ten koste van het verrassingsteam Hongarije in de laatste wedstrijd. Roberto Mancini wist zich te herstellen na de nederlaag tegen Duitsland, en de Azzurri zijn klaar om het op te nemen tegen Spanje in de halve finale, ook al worden ze door velen beschouwd als de underdogs.

De kans dat Italië het toernooi wint staat aan 3.75.

Kroatië is ambitieus

Na het misstapje van Frankrijk hebben Kroatië en Denemarken gestreden om de eerste plaats in groep één. De Kroaten hebben een verrassend traject afgelegd om de eindfase te bereiken en hebben met name Denemarken en Frankrijk verslagen. Zlatko Dalic, de bondscoach van Kroatië, hoopt dat zijn team voor een verrassing kan zorgen, net zoals ze deden op het WK waar ze als derde eindigden door Brazilië te verslaan in de kwartfinales.

De kans dat Kroatië het toernooi wint staat aan 4.75.

Vorige winnaars:

2019: Portugal

2021: Frankrijk

Toon andere wedopties

X