NBA puntenrecord van Lebron James: wanneer haalt hij Kareem in?
Formule 1 omdat

NBA puntenrecord van Lebron James: wanneer haalt hij Kareem in?

Basketbalgrootheden uit het verleden en het heden brachten hulde aan LeBron James nadat hij het NBA scorerecord verbrak dat voorheen in handen was van Kareem Abdul-Jabbar.

De aanvaller van de Los Angeles Lakers maakte een jumpshot vanaf 6,4 meter met nog 10,9 seconden te gaan in het derde kwartaal tegen de Oklahoma City Thunders om zijn carrièretotaal in punten op 38.388 te brengen.

Abdul-Jabbar, die in april 1984 de topscorer van de competitie werd voordat hij vijf jaar later met 38.387 punten stopte, stond tijdens de wedstrijd op van zijn stoel om zijn opvolger en mede-Lakers te applaudisseren.

James zei: “Iedereen die deel uitmaakt van deze reis met mij deze 20+ jaar, ik wil je heel erg bedanken, want ik zou mezelf niet zijn zonder jou.”

De 38-jarige eindigde de wedstrijd met 38 punten en 38.390 in totaal, maar dat was niet genoeg om met zijn ploeg te winnen, het team verloor met 133-130.

James kwam in 2018 over van de Cleveland Cavaliers naar de Lakers en de man die de transfer regelde, Earvin ‘Magic’ Johnson, heeft zijn dankbaarheid uitgesproken.

“Ik wil je persoonlijk bedanken, LeBron, voor je vertrouwen en geloof in mij en de Lakers in 2018 toen ik president of basketball operations was”, twitterde Johnson.

“Alles wat je zei dat je zou doen, deed je: je leidde de Lakers naar een kampioenschap, verhoogde het merk Lakers en gaf terug aan de stad L.A.!”

James won zijn vierde kampioenschap met de overwinning van de Lakers’ NBA Finals op zijn voormalige team, de Miami Heats, in 2020 en zal een rol blijven spelen in elk debat over de beste speler aller tijden.

Hij merkte op: “Ik laat anderen beslissen over wie en waar ze erover praten, maar dat is roddelpraat.”

“Ik zal me blijven meten met iedereen die dit spel heeft gespeeld. Ik weet wat ik elke avond op tafel leg en wat ik op dit niveau kan doen.

“Ik heb nog steeds het gevoel dat ik de beste ben die deze game heeft gespeeld, maar er zijn zoveel geweldige spelers en ik ben blij deel uit te maken van hun reis.”

Nowitzki moedigt James aan

De Duitse legende Dirk Nowitzki, nummer zes op de lijst van topscorers aller tijden van de NBA met 31.560 punten, plaatst James op één lijn met Michael Jordan in de GOAT-discussie.”

Het 44-jarige voormalige wonderkid, die onlangs een standbeeld ter ere van hem liet onthullen door de Dallas Mavericks, zei: “Het is super moeilijk voor mij om dat te zeggen; ik ben opgegroeid met MJ, ik zag hem zes kampioenschappen winnen in de jaren 90.”

“Hij zal altijd mijn GOAT zijn, maar LeBron is er nu bijna. De manier waarop hij dat heeft weten te doen op het niveau waarop hij speelt, is gewoon geweldig.”

“En het ziet ernaar uit dat hij niet snel zal vertragen, hij zal dit nog een paar jaar kunnen behalen.”

“Ik heb bijna geen argumenten meer, ook al was MJ mijn held sinds ik een tiener was en het is nu moeilijk om daar op terug te keren.”

“Maar LeBron hoort zeker tot de grootsten!”

Nowitzki voegde nog toe op de NBA Courtside Huddle: “Het is geweldig, het parcours die hij heeft bewandeld.”

“Op 15-jarige leeftijd ‘King’ genoemd worden en dan al die hype waarmaken en een ongelooflijke carrière hebben, de lange carrière is ongelooflijk.

“Ik ben super blij voor hem, hij deed alles op de juiste manier. Hij deed ook geweldige dingen naast het veld, het bouwen van een school en het helpen van al deze gemeenschappen.”

De statistieken van King James

James overtrof het puntentotaal van Abdul-Jabbar en dat met 150 games minder te spelen (1.410 vs. 1.560), waarmee hij gemiddeld 27,2 punten per game scoorde in vergelijking met de 24,6 van zijn voorganger.

Slechts vier spelers in de geschiedenis van de NBA hebben sneller gescoord: Jordan (30,1), Wilt Chamberlain (30,1), Elgin Baylor (27,4) en Kevin Durant (27,3).

James, die voor het eerst werd opgesteld in 2003, maakte zijn NBA-debuut op 18-jarige leeftijd voor zijn franchise van zijn staat, de Cleveland Cavaliers, en werd de jongste speler die 10.000, 20.000 en 30.000 punten behaalde.

De meeste van zijn punten behaalde hij in twee stints bij de Cavaliers (23.119), de rest verdeelde tussen stints bij de Miami Heat (7.919) en Lakers (7.352).

Hij werd onlangs de eerste speler die 40 punten scoorde in één wedstrijd tegen alle 30 franchises, waarmee hij de clean sweep voltooide met een totaal van 46 punten (inclusief een persoonlijk record van negen driepunters) tegen de Los Angeles Clippers op 24 januari.

Hij is ook een van de slechts twee spelers, samen met teamgenoot Russell Westbrook, die tegen elk team een triple-double heeft gescoord.

Zijn hoogste gemiddelde punten per wedstrijd is tegen de Boston Celtics (29,1), terwijl zijn laagste tegen de Detroit Pistons (24,1) is.

Blijf steeds up-to-date en volg bwin ook op Instagram, Facebook en Twitter.

X