Bokswedstrijden in 2024: lijst met de meest verwachte wedstrijden
Bokswedstrijden in 2024: lijst met de meest verwachte wedstrijden

Bokswedstrijden in 2024: lijst met de meest verwachte wedstrijden

Met betrekking tot de kalender van 2024 en wedden op boksen zijn heel wat grote gevechten gepland dit jaar in Saoedi-Arabië.

Boksen heeft in 2023 een soort heropleving meegemaakt, aangezien sommige van de beste vechters in hun respectievelijke divisies tegen elkaar streden. Fans werden getrakteerd op enkele supergevechten zoals Errol Spence Jr. tegen Terence Crawford en Gervonta “Tank” Davis tegen Ryan Garcia. We hebben zelfs genoten van entertainende cross-over gevechten, zoals Tyson Fury tegen Francis Ngannou.

Eén van de grootste problemen die boksen de afgelopen decennia heeft geplaagd, was de terughoudendheid van de beste vechters om hun vaardigheden tegen elkaar te testen. Tank en Garcia hebben bijgedragen aan het veranderen van dit in 2023 en andere grote namen zijn gevolgd. 2024 belooft een uitstekend jaar te zijn voor boksen als deze nieuwe trend aanhoudt.

Aangekondigde bokswedstrijden in 2024:

Datum

Plaats

Gevecht

Divisie

16 feb

New York City

O’Shaquie Foster (c) vs. Abraham Nova

WBC super vedergewicht

24 feb

Tokyo

Alejandro Santiago vs. Junto Nakatani

WBA bantamgewicht

2 mrt

San Juan, Puerto Rico

Amanda Serrano (c) vs. Nina Meinke

Unificatie vedergewicht

8 mrt

Riyad, Saoedi-Arabië

Anthony Joshua vs. Francis Ngannou

Zwaargewicht

12 mei

Perth, Australië

Vasiliy Lomachenko vs. George Kambosos

IBF lichtgewicht

18 mei

Riyad, Saoedi-Arabië

Tyson Fury (c) vs. Oleksandr Usyk (c)

Onbetwiste zwaargewicht

1 juni

Riyad, Saoedi-Arabië

Artur Beterbiev (c) vs. Dmitry Bivol (c)

Onbetwiste lichtzwaargewicht

Canelo Alvarez (60-2-2) vs Terence Crawford (40-0)

“Bud” streeft ernaar om in 2024 kampioen te worden in drie gewichtsklassen. Na zijn overwinning op Errol Spence Jr. eerder deze zomer, heeft hij geschiedenis geschreven. Met zijn overwinning op “The Truth” werd hij de eerste man in de boksgeschiedenis die tweemaal onbetwiste kampioen werd, en hij wil niet stoppen bij een tweede gewichtsklasse.

In de afgelopen maanden heeft Crawford Canelo Alvarez uitgedaagd voor een gevecht in het supermiddengewicht. Een strijd tussen twee van de beste pound-for-pound vechters in de sport zou waanzinnig zijn om te zien, en zal ook een bepalend gevecht zijn voor beiden.

Teofimo Lopez (19-1) vs Subriel Matias (20-1)

“The Takeover” zou dit jaar wel eens terug kunnen zijn. Teofimo Lopez ging met pensioen na een overwinning op Josh Taylor eerder dit jaar. Echter, bijna zodra hij dit aankondigde, begon hij te plagen dat hij zou terugkeren voor het juiste gevecht. In de afgelopen weken is dat “juiste gevecht” gebleken Subriel Matias te zijn.

“Browny” is enigszins een boeman in het junior weltergewicht, met een record van 20-1 met alle overwinningen door KO. Dit gevecht is nog niet gefinaliseerd, maar als het doorgaat, is er geen twijfel dat het spannend zal zijn.

Devin Haney (31-0) vs Ryan Garcia (24-1)

“The Dream” en “KingRy” lijken voorbestemd om elkaar te ontmoeten. Devin Haney en Ryan Garcia vechten nu beide in het superlichtgewicht. Lange tijd hebben de twee mannen aangekondigd dat ze elkaar in het lichtgewicht zouden ontmoeten, maar slaagden er niet in om tegen elkaar te vechten. Echter, na hun recente overwinningen, hebben ze hun interesse hernieuwd om het gevecht te boeken.

Het blijft afwachten of dit gevecht in 2024 zal plaatsvinden, aangezien er nog veel werk aan de winkel is. Echter, de promotor van Garcia, Oscar De La Hoya, die onlangs niet aan zijn zijde stond, heeft zijn intentie uitgesproken om dit mega-gevecht te realiseren.

Dmitry Bivol (21-0) vs Artur Beterbiev (19-0)

Goud in het lichtzwaargewicht staat op het spel. Dmitry Bivol en Artur Beterbiev nemen het op tegen elkaar. Beide lichtzwaargewichten hebben tot nu toe al hun tegenstanders gedomineerd, maar eindelijk zien we ze ook tegen elkaar.

Echter, beide mannen hebben hun optimisme voor een gevecht in 2024 hernieuwd dankzij Bivol’s associatie met Saoedi-Arabië. Hij moet nog steeds Lyndon Arthur verslaan, maar zou Beterbiev deze zomer kunnen ontmoeten.

Tyson Fury (33-0-1) vs Francis Ngannou (0-1) II

“The Gypsy King” en “The Predator” stonden eerder vorig jaar tegenover elkaar in Saoedi-Arabië in één van de meest verwarrende gevechten van het jaar. Natuurlijk, de Britse bokser ging de match in als de grote favoriet bij de weddenschappen en werd verwacht de MMA-vechter te domineren.

In plaats daarvan wist de PFL-ster Fury bijna te verslaan op de scorekaarten. Uiteindelijk ging de bokser met de overwinning naar huis door een gedeelde beslissing. Echter, Fury en Ngannou hebben beide een re-match opgeroepen, na het gevecht van de Brit in februari tegen Oleksandr Usyk.

Canelo Alvarez (60-2-2) vs David Benavidez (28-0)

Deze Mexicaanse supersterren staan op een botsingskoers. David Benavidez is al jaren de verplichte uitdager van Canelo Alvarez bij de WBC. Terwijl de onbetwiste kampioen op zoek was naar supergevechten met namen als Jermell Charlo en Terence Crawford, domineerde “het Mexicaanse monster” ondertussen.

Op dit moment hebben deze twee nog geen overeenkomst om te vechten. Echter, recente rapporten geven aan dat ze waarschijnlijk in september zullen ontmoeten, ter gelegenheid van de Mexicaanse Onafhankelijkheidsdag.

Tyson Fury (33-0-1) vs Oleksandr Usyk (21-0)

Geschiedenis zal worden geschreven op 18 mei. Zoals eerder vermeld, zal een gevecht tussen Tyson Fury en Oleksandr Usyk historisch zijn. Deze twee hebben een lange tijd gekend om een gevecht samen te boeken. Echter, dankzij Saoedi-Arabië, zijn ze erin geslaagd om de deal te sluiten.

Hoewel het gevecht werd uitgesteld van december naar februari en vervolgens naar mei, is er geen twijfel dat dit gevecht de moeite waard zal zijn. De winnaar van dit gevecht zal zich consolideren als de grootste zwaargewicht van zijn generatie en een van de beste in zijn gewichtsklasse met de vier wereldtitels zwaargewicht op het spel.

Gervonta Davis (28-0) vs Shakur Stevenson (19-0)

Er is veel intrige rond een gevecht met Davis, een krachtige puncher, en Stevenson, een bekwame vechter. Beide mannen zijn algemeen beschouwd als de beste prospects in de lichtgewicht divisie en beiden pronken met ongeslagen records.

Davis, die onlangs zijn naam veranderde in Abdul Wahid na zijn bekering tot de islam, kon niet mooier zijn geweest tijdens zijn laatste optreden tegen Ryan Garcia, die de wedstrijd beëindigde met een leverstoot in de zevende ronde. Stevenson was niet zo indrukwekkend in zijn laatste optreden, maar slaagde er toch in om zijn onberispelijke record intact te houden door Edwin De Los Santos te verslaan.

Naoya Inoue (26-0) vs Sam Goodman (17-0)

Inoue zou zich de volgende keer dat hij de ring betreedt tegenover een andere ongeslagen vechter kunnen bevinden. Hij verenigde de super bantamgewicht titels in zijn laatste optreden, eliminerend Marlon Tapales in de tiende ronde. Dit brengt zijn KO-percentage in titelgevechten op 90,4%, het hoogste in de geschiedenis van het bokskampioenschap.

Goodman heeft ook een ongeslagen record en zowel de IBF als de WBO plaatsen hem op de eerste plaats in de super bantamgewicht divisie.

X