Nederland - Kroatië, voetbalweddenschappen
Nederland - Kroatië, voetbalweddenschappen

Nederland – Kroatië: Oranje is favoriet in eigen land

Odds op: 10/06/2023

De Final Four van de Nations League. Nederland neemt het thuis op tegen Kroatië.

Wedden op Nederland – Kroatië. De noteringen zijn in het voordeel van de thuisploeg.

Nederland is favoriet voor eindwinst

De odd voor een overwinning van de thuisploeg staat op 2.05.

Het Nederlands elftal begon aan deze editie van de UEFA Nations League als het enige ongeslagen team in League A en zette meteen de toon door de buren België met 4-1 te verslaan. Daarna verliep het echter niet altijd even soepel: Oranje kwam van een 2-0 achterstand terug om gelijk te spelen tegen Polen, terwijl beide overwinningen tegen Wales pas in blessuretijd werden behaald. Toch vond Nederland altijd een manier om te winnen en verzekerden ze zich met een 1-0 overwinning op België in Amsterdam van een tweede finaleplek in de Nations League, nadat het ook in de Final Four stond op de eerste editie van dit toernooi.

De verdediging is een mogelijke zorg voor bondscoach Ronald Koeman, maar met doelman Remko Pasveer behield Nederland tweemaal op rij de nul in de laatste twee wedstrijden. Aanvoerder Memphis Depay is geblesseerd en Nathan Aké en Denzel Dumfries worden beoordeeld na de Champions League-finale, dus het Nederlandse team mist mogelijk enkele belangrijke spelers, vooral in de verdediging. Desondanks hebben ze genoeg talent in het team en hopen ze op thuisvoordeel in Rotterdam om opnieuw de finale te bereiken.

Zet in op ‘Nederland wint de Nations League’ en win 3.00 keer je inzet terug.

Wedden op de Nations League doe je bij bwin

Kroatië wil verrassen

De odd voor een overwinning van de uitploeg staat op 3.60.

Kroatië stelde hard teleur toen ze met 3-0 werden vernederd door Oostenrijk in hun eerste wedstrijd in Groep A1. Het gelijkspel tegen Frankrijk in Split verbeterde de stemming niet, maar de ploeg van bondscoach Zlatko Dalić toonde daarna veerkracht met twee overwinningen tegen Denemarken en een 1-0 overwinning in Frankrijk. Vervolgens hield Kroatië het hoofd koel in Oostenrijk en wonnen ze met 3-1 dankzij twee cruciale doelpunten in de laatste 21 minuten.

Met Luka Modrić als dirigent is Kroatië altijd een geduchte tegenstander. De middenvelder werd de enige Kroatische speler die meer dan één doelpunt scoorde in de huidige Nations League-campagne. Met de ervaring en klasse van Modrić, ondertussen al 37 jaar oud, proberen voor de verrassing te zorgen. Verdediger Josko Gvardiol wordt hoog aangeschreven en wordt deze zomer gelinkt aan grote clubs als Manchester City, Liverpool en Chelsea, en moet voor defensieve stabiliteit zorgen in de achterlinie van Kroatië.

De geschiedenis van de Nations League toont aan dat verrassingen altijd mogelijk zijn, en Kroatië heeft in het afgelopen jaar al voor de nodige opschudding gezorgd. Ze versloegen de regerend kampioen Frankrijk en bereikten de finale ten koste van België op het WK. Met een mogelijke 2-1 overwinning voor Kroatië is dit een wedstrijd om naar uit te kijken.

Zet in op ‘Kroatië wint de Nations League’ en win 4.75 keer je inzet terug.

Overzicht van de uitslagen

 

Toon andere wedopties

X