Olympique Marseille - Ajax, voetbalweddenschappen
Olympique Marseille - Ajax, voetbalweddenschappen

Olympique Marseille – Ajax: kan Ajax iets pakken in de Orange Vélodrome?

Odds op: 27/11/2023

De vijfde speeldag in de Europa League. Olympique Marseille neemt het thuis op tegen Ajax.

In Marseille staat een topconfrontatie op het programma in de Europa League: Olympique Marseille neemt het op tegen Ajax Amsterdam. Met de aftrap gepland op 30 november om 21.00 uur in het Orange Vélodrome belooft deze krachtmeting een sleutelmoment te worden in de groepsfase voor beide teams. Als leider in hun groep wil OM zijn positie versterken, terwijl Ajax, momenteel vierde, dringend punten nodig heeft om in de competitie te blijven.

Het laatste duel tussen deze clubs resulteerde in een spectaculair 3-3 gelijkspel, een indicatie dat de terugwedstrijd even intens en onvoorspelbaar zou kunnen zijn.

Wed op Olympique Marseille – Ajax. De noteringen zijn duidelijk in het voordeel van Marseille.

Marseille wil naar de volgende ronde

De odd voor een overwinning van de thuisploeg staat op 1.66.

OM streeft naar de eerste plaats in de groep. Olympique Marseille, onder leiding van Gennaro Gattuso, toont zich solide in Europa, maar raakte dit weekend niet verder dan een 1-1 gelijkspel op het veld van Strasbourg in de Ligue 1. De mindere reeks van Marseille zou echter geen invloed moeten hebben op het moreel van de Olympiens, die de belangrijkheid begrijpen van presteren voor hun gepassioneerde publiek.

Met een dynamische aanval onder leiding van Vitinha en de creatieve ondersteuning van Amine Harit heeft OM alle troeven in handen om te zegevieren. Het speelsysteem pleit voor balbezit en hoog druk zetten, vooral omdat het team zal moeten improviseren zonder de geblesseerde middenvelders Valentin Rongier en Pape Alassane Gueye.

Een suggestie voor een weddenschap zou kunnen zijn om in te zetten op een hoog totaal aantal gescoorde doelpunten, gezien de aanvallende kwaliteit van het team en de druk die ze vanaf de eerste minuten willen opleggen. De noteringen voor een score met meerdere doelpunten zijn vaak aantrekkelijk, en dat geldt ook voor meer dan 2.5 doelpunten met een notering van 1.55.

Ajax moet de 3 punten pakken

De odd voor een overwinning van de uitploeg staat op 4.60.

Ajax gaat deze wedstrijd in wetende dat een overwinning noodzakelijk is om de kwalificatiekansen te behouden. Na een gelijkspel tegen Almere City in de competitie konden de Amsterdammers thuis met 5-0 winnen tegen Vitesse dit weekend. Het team heeft dus vertrouwen getankt in de Eredivisie.

Geleid door spelers als Steven Berghuis en Steven Bergwijn kan Ajax problemen veroorzaken voor de verdediging van OM, zelfs als die thuis robuust is.

Een gedurfde gok zou zijn om in te zetten op een gelijkspel of zelfs een verrassende overwinning van Ajax, met een strategie gericht op een prestatie van hun vleugelspelers en een mogelijke ondermaatse prestatie van OM, gezien de druk en hoge verwachtingen. Deze notering is 2.20.

Overzicht van de uitslagen

Toon andere wedopties

X